Project

Welkom op de site van Testify to Love. Hieronder leest u wat wij doen in Oekraine. Wilt u meer weten over de actie Power voor Pavlika, dan kunt u meer informatie vinden onder: Actueel: Nieuws

Testify to Love is sinds april 2014 actief in Oekraïne en staat op de bres voor gehandicapte kinderen. Omdat wij geloven dat elk mens in Gods ogen waardevol is is het onze wens dat elk kind, met of zonder beperkingen, wordt gezien als een volwaardig lid van de maatschappij. In Oekraïne is dat nog niet het geval.

De missie van Testify to Love is om vanuit de Liefde die God voor ons heeft, er te zijn voor kinderen met een handicap, hen te verzorgen, te ondersteunen en te leren. Kennis te brengen in de gezinnen waar de kinderen wonen en met praktische ondersteuning een betere leefomgeving voor deze gezinnen te creëren.

Met de kennis en hulp uit Nederland, hebben wij het doel Oekraïense betrokkenen leren om te gaan met kinderen met een handicap, hen te verzorgen en te behandelen. De missie van Testify to Love wordt uitgewerkt door het echtpaar Stefan en Margaretha Bakker en beiden werken ze in het centrum Nefelejcs, gevestigd in de plaats Mezovari in het zuidwesten van Oekraïne. Het centrum is ontstaan vanuit een initiatief van de protestantse kerk van Transkarpatië en tot stand gekomen met hulp uit diverse landen.

In Revalidatiecentrum Nefelejcs worden diverse therapieën gegeven aan de kinderen om hen zoveel mogelijk te kunnen laten ontwikkelen en groeien in de mogelijkheden die zij hebben. Margaretha voert bijvoorbeeld met haar collega’s zwemtherapie uit. Ook bij de gezinnen thuis wordt ondersteuning geboden. Zo zijn er bijvoorbeeld bij diverse gezinnen badkamers en opritten aangepast om het gehandicapte kind en diens gezin te helpen.

Dat Stefan en Margaretha hun werk kunnen doen wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning die we mogen ontvangen van vrienden van onze werkgroep ‘Testify to Love’ en de overkoepelende stichting ‘Stichting Oekraïne Projecten’

Help deze groep vrijwilligers met een donatie (o.v.v. Testify to Love)

Namens de gezinnen en de vele kinderen die geholpen worden, bedankt voor uw steun.

Deel dit op:

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.