Project

Stefan en Margaretha Bakker hebben vanaf april 2014 tot september 2021 in Oekraïne gewerkt. Zij hebben daar op de bres gestaan voor de gehandicapte kinderen in de regio van Beregovo in Oekraïne. Nu vanuit Nederland zetten zij zich met dezelfde passie in voor deze mooie doelgroep. Wij van Testify To Love geloven dat elk mens in Gods ogen even waardevol is en het is onze wens dat elk kind, zonder of met beperkingen, wordt gezien als een volwaardig lid van de maatschappij. In Oekraïne is dat nog niet het geval. Stefan en Margaretha Bakker zijn in 2014 verhuisd naar Oekraïne en hebben gewerkt in het revalidatie centrum Nefelejcs, gevestigd in de plaats Mezövary in het zuidwesten van Oekraïne. Het revalidatie centrum is ontstaan vanuit een initiatief van de protestantse kerk van Transkarpatië en tot stand gekomen met hulp uit diverse landen.
Stefan en Margaretha zijn vanaf de start van het centrum betrokken en actief aanwezig geweest. Hun werk is daar begonnen met 10 kinderen. Door de vele ontwikkelingen en uitbreidingen, ontvangt het centrum nu 60 kinderen per week. Ook is er een heel lokaal team opgeleid om het centrum zelfstandig te kunnen draaien. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in kennisoverdracht, cursussen en trainingen. Stefan en Margaretha hebben hun werkzaamheden dan ook volledig overdragen aan de lokale medewerkers. Wij zijn blij en dankbaar dat we deze stap in vertrouwen konden zetten. Dit was voor ons een belangrijk doel en dit hebben we behaald.

Per september 2021 zijn Stefan en Margaretha weer terug verhuisd naar Nederland. Ze blijven nauw betrokken bij het centrum en zij zullen regelmatig contact houden met de lokale medewerkers en hulp bieden waar nodig.

De missie van Testify to Love is om vanuit de Liefde die God voor ons heeft, er te zijn voor kinderen met een handicap, hen te verzorgen, te ondersteunen en te leren. Kennis te brengen in de gezinnen waar de kinderen wonen en met praktische ondersteuning een betere leefomgeving voor deze gezinnen te creëren.
Met de kennis en hulp uit Nederland, hebben wij het doel Oekraïense betrokkenen te leren omgaan met kinderen met een handicap, hen te verzorgen en te behandelen. 

Onze doelstellingen:
1. De Liefde van God uitdelen aan kinderen met een handicap en hen begeleiden in hun ontwikkeling
2. Kennis brengen in de samenleving over onze doelgroep
3. De gezinnen van de kinderen helpen met praktische ondersteuning
4. Opleiden van lokale medewerkers

Waarom is ons project zo noodzakelijk?
In Oekraïne heeft een gehandicapt kind niet dezelfde status als in Nederland. Een gehandicapt kind wordt vaak als last gezien en men gaat er vanuit dat het kind niets kan. In de samenleving heersen opvattingen zoals “gehandicapte kinderen zijn vies” en “gehandicapte kinderen kunnen niets leren en zijn niet van waarde”. Dit resulteert erin dat veel van deze kinderen in een achterkamertje leven onder erbarmelijke omstandigheden. Ze krijgen vaak ook minder aandacht, eten, drinken en kleding van hun ouders dan hun “normale” broertjes of zusjes. We zien ook regelmatig dat een gehandicapt kind ondervoed wordt aangetroffen in een gezin. Gehandicapte kinderen zijn veelal ook niet zichtbaar in de maatschappij en zul je ze niet snel in het straatbeeld zien. Ook weten ouders vaak geen raad met hun gehandicapt kind en ontbreekt de kennis voor een goede zorg. Daarnaast is er bij veel ouders een alcoholprobleem en zien we veel verwaarlozing.

Dat Stefan en Margaretha hun werk kunnen doen wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning die we mogen ontvangen van vrienden van onze werkgroep ‘Testify to Love’ en de overkoepelende stichting ‘Stichting Oekraïne Projecten’

Help deze werkgroep met een donatie (o.v.v. Testify to Love)

U kunt doneren m.b.v. de doneerknop onderaan de website. 

Namens de gezinnen en de vele kinderen die geholpen worden, bedankt voor uw steun.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.