Project

Stichting Oekraïne Projecten verleent al tientallen jaren hulp aan kansarme mensen in de regio Transkarpatië* in west Oekraïne. Vanuit Christelijk perspectief zijn wij er van overtuigd dat wij Gods peilloze liefde ook in de Oekraïne mogen doorgeven.

kledinghulp07

Via contacten in Hongarije en Roemenië zijn wij ook in deze regio terechtgekomen en mogen wij via een netwerk van nieuwe contacten ter plaatse hulp bieden in schrijnende situaties, met name in de vorm kledingtransporten, welke in combinatievrachten naar de Oekraïne wordt getransporteerd.

Tijdens deze transporten is de grenspassage vaak een behoorlijke hobbel omdat aan veel en regelmatig veranderende regels moet worden voldaan. Ook moeten de ingevulde formulieren nauwkeurig kloppen met de lading. In Oekraïne worden de goederen vaak onder toezicht van de douane gelost en opgeslagen in een lokaal depot.

Regelmatig gaan mensen van de stichting naar de Oekraïne toe om de vinger aan de pols te houden bij de gang van zaken en met de leiding ter plaatse overleg te voeren.

Deze hulpverlening is zowel materieel als geestelijk door mensen bekend te maken met het evangelie van Jezus Christus. Elke winter worden de gezinnen een aantal keren bezocht met extra materiele hulp in de vorm van onder andere meel, aardappels, rijst, bieten, pasta, uien en suiker. Deze producten worden lokaal gekocht om zo ook de plaatselijke economie te stimuleren.

Deel dit op:

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.