Met een kleine bijdrage maakt u een groot verschil...

Stichting Oekraïne Projecten helpt Oekraïners, de Roma en de armste Hongaren in de Sub Karpaten van Oekraïne. Door deze materiële en geestelijke hulp willen we het Evangelie van Jezus Christus laten voelen en horen.

Nieuwsflits

Doneren noodhulp website

 

Projecten

"Huize Lelie" is een gerenoveerd deel van een oude kolchoz* uit het Sovjet tijdperk in de plaats Zapsony. Stichting Oekraïne Projecten heeft deze boerderij met behulp van veel giften en werkgroepen uit onder andere Hattem en Zwolle vanaf circa 2007 tot 2011 helemaal opgeknapt.

Door armoede en werkloosheid onder de bevolking zijn er veel drankproblemen en ontstaat huiselijk geweld. Een groot aantal vrouwen in Oekraïne heeft dagelijks te maken met mishandeling door hun man. Het aantal alleenstaande moeders is groot, zij kunnen vaak niet alleen voor hun kind zorgen en hulp van de familie is niet vanzelfsprekend.

Het oorspronkelijke plan was deze boerderij te gebruiken als blijf-van-mijn-lijf huis met als doel crisisopvang en bescherming voor vrouwen en daarna hulp bij terugkeer in de maatschappij. 

Op dit moment wordt Huize Lelie gebruikt voor de opvang van vluchtelingen die gevlucht zijn vanwege de oorlog in Oekraïne. De vluchtelingen krijgen hier onderdak, kleding en voedsel. 

* Een kolchoz is een collectieve boerderij. De boerderij was eigendom van een groep samenwerkende boeren en van de staat. Een kolchoz moest jaarlijks een bepaald percentage van de productie afstaan aan de staat tegen een door de staat vastgestelde prijs.

Help huize Lelie met een donatie (o.v.v. huize Lelie)

Nieuws

Transport aangekomen en gelost

27 aug 2023
Zaterdagochtend 26 augustus zijn de twee vrachtwagens in Oekraïne aangekomen. Elke keer weer verbaas je je over de hoeveelheid spullen die er in zo'n vrachtwagen gaan! Met veel plaatselijke hulp is alles uitgeladen en de eerste spullen hebben al een goede bestemming gekregen. De rest zal de komende tijd verdeeld worden over diverse bestemmingen.

Transport geladen en onderweg naar Oekraïne!

25 aug 2023
Afgelopen woensdag is er weer een transport geladen wat gisterochtend vertrokken is richting Oekraïne. Na wat oponthoud (pech met de vrachtwagen) kon gisteravond gelukkig de reis vervolgd worden. Morgen hopen de vrachtwagens aan te komen bij onze contactpersoon in Oekraïne.           

Zomerkamp Arendsnest

25 juli 2023
Eind juni werd er een zomerkamp georganiseerd voor de kinderen van het Arendsnest. Er kwamen soms wel 40 kinderen per dag. Het was mooi om te zien dat er ook veel kinderen kwamen die normaal niet zo vaak naar de dagopvang van het Arendsnest komen. Geweldig al die blije koppies!  

Nieuwsbrief

Wilt je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de projecten? Meld je dan aan als abonnee van onze nieuwsbrief.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.