Alweer is een jaar omgevlogen en zitten we middenin de periode van de laatste acties voor ons project in Oekraïne. Een gemotiveerd team heeft er dit jaar weer de schouders onder gezet. Ook dit jaar vertrekken we weer naar Pavshyno, Oekraïne en wel – onder enkele voorbehouden – over een krappe twee maanden. Daar hebben ze in de tussentijd niet stil gezeten.

Documenten zijn geregeld en er gebeurt wat we al die tijd gehoopt hadden. De Oekraïners nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen school. De lokale overheid heeft steun toegezegd en de fundering voor de volgende klaslokalen zijn inmiddels een realiteit.

Dat betekent dat er dit jaar weer gesjouwd en gebuffeld gaat worden en dat we qua werkzaamheden flash back hebben naar ons eerste jaar in Pavshyno.

En wat is er wat veranderd in die 4 jaar! Niet alleen staat er een complete kerk en school. Verder zijn er stevige banden ontstaan en zijn wij veranderd door de gastvrijheid en het leven van de zigeuners in afhankelijkheid van God.

Onze welvaart is dan misschien een middel geweest om met elkaar in contact te komen, maar ondertussen zijn we net zo afhankelijk van hen als zij van ons.

Nog 2 maanden en dan mogen we weer, we hebben er zin in!

Deel dit op:

Wilt je ons werk ondersteunen met gebed?

Wij vragen je te bidden voor het straatkinderen project Arendsnest. De armoede in Oekraïne neemt eerder toe dan af, daarom wordt het voor veel ouders nog moeilijker om voor hun kinderen te zorgen. Dat vraagt des te meer inspanning van het Arendsnest om een deel (of het geheel) van de zorg over te nemen.
Bid ook voor de werkers in het Arendsnest, zij doen tenslotte het echte werk.

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.