Nieuws | 27 april 2020

Alweer is een jaar omgevlogen en zitten we middenin de periode van de laatste acties voor ons project in Oekraïne. Een gemotiveerd team heeft er dit jaar weer de schouders onder gezet. Ook dit jaar vertrekken we weer naar Pavshyno, Oekraïne en wel – onder enkele voorbehouden – over een krappe twee maanden. Daar hebben ze in de tussentijd niet stil gezeten.

Documenten zijn geregeld en er gebeurt wat we al die tijd gehoopt hadden. De Oekraïners nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen school. De lokale overheid heeft steun toegezegd en de fundering voor de volgende klaslokalen zijn inmiddels een realiteit.

Dat betekent dat er dit jaar weer gesjouwd en gebuffeld gaat worden en dat we qua werkzaamheden flash back hebben naar ons eerste jaar in Pavshyno.

En wat is er wat veranderd in die 4 jaar! Niet alleen staat er een complete kerk en school. Verder zijn er stevige banden ontstaan en zijn wij veranderd door de gastvrijheid en het leven van de zigeuners in afhankelijkheid van God.

Onze welvaart is dan misschien een middel geweest om met elkaar in contact te komen, maar ondertussen zijn we net zo afhankelijk van hen als zij van ons.

Nog 2 maanden en dan mogen we weer, we hebben er zin in!

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.