Nieuws | 31 maart 2023
Weer een succesvolle inzameling voor Oekraïne

Zaterdag 25 maart werd er in Hattem opnieuw een grote voedsel- en kledinginzamelingsactie gehouden. Vanaf 9.00 uur begon de inzameling en het ging direct 'los'.

Veel en grote zakken met kleding en beddengoed en veel verzorgings- en hygiëneproducten en allerlei voedselproducten werden ingeleverd. Zoveel, dat aan het begin van de middag bleek dat de vier lege pallets met dozen al gevuld waren. In allerijl moesten er lege dozen ingevlogen worden. Ook vlogen de roomboterspeculaasstukken als warme broodjes over de tafels. De 200 stuks die gebakken waren, waren ruim voor het einde van de inzameling uitverkocht.

Mede door de opbrengst van deze inzameling én de eveneens succesvolle inzamelingsacties op ’t Loo door Imara en in Assen door de werkgroep Assen voor Oekraïne, zullen er volgende maand zelfs twee trailers vol worden geladen en tegelijk vertrekken naar Oekraïne. Door gulle bijdragen van ondernemers en particulieren kan er nog een grote partij benodigde levensmiddelen worden aangeschaft, zodat de vrachtwagens zo optimaal mogelijk worden volgeladen.

We zijn dankbaar dat er zoveel goederen én financiële middelen zijn opgehaald, waardoor de twee vrachtwagens binnenkort kunnen gaan rijden. De ritten naar Oekraïne zijn namelijk kostbaar. Gelukkig kunnen we deze kosten beperkt houden, doordat de chauffeurs en bijrijders zich belangeloos beschikbaar gesteld hebben. Daarnaast was deze inzameling zonder de bereidwilligheid van een grote groep vrijwilligers niet gelukt.

Als u nog wilt doneren, dan kan dat via onderstaande QRcode.

QRcode Noodhulp

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.