Deelnemers van de Summer Challenge Ukraïne 2017 uit Hattem en Zwolle hebben in de Oekraïne wedstrijdshirtjes van PEC Zwolle uitgedeeld aan meer dan honderd kinderen die wel een steuntje in hun rug kunnen gebruiken.

Dit gebeurde tijdens een project afgelopen augustus waarin jonge kinderen in een lastige thuissituatie in het zonnetje werden gezet. In deze week werden kinderen die arm zijn of die zich in een vervelende leefomgeving bevinden door een Nederlands projectteam en twaalf Oekraïense en Hongaarse leiders getrakteerd op een week vol spelletjes en andere leuke activiteiten.

In Oekraïne hebben veel kinderen het thuis niet makkelijk. Helaas is de situatie zo dat lang niet alle kinderen een veilig thuis hebben. Zij wonen bij hun alcohol­verslaafde moeder, slechte vrienden of een moeder die prostituee is. Ze leven weliswaar niet 24 uur per dag op straat, maar hebben evenmin een thuis. Straatkinderenopvang Het Arendsnest in Beregowo probeert wel een veilig thuis te bieden.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.