Nieuws | 27 maart 2022
Vrijwilligers onderweg naar Oekraïne en een geslaagde vrijwilligersontmoeting

Zondagochtend 27 maart is er zowel vanuit Winsum als vanuit Hattem een groep van in totaal 6 vrijwilligers vertrokken naar Oekraïne. Vanaf Dresden rijden zij samen verder naar Oekraïne. Zij hopen in de loop van maandag 28 maart in Серне (Serne) aan te komen.

Tweede expeditie
Het doel van deze tweede expeditie is opnieuw om ondersteuning te bieden daar waar nodig is. Tussen het moment dat de vorige groep uit Oekraïne is vertrokken en de aankomst van deze groep, zijn er alweer enkele transporten aangekomen bij onze contactpersoon. De opslagruimte in Serne, die ook als ‘hub’ dient, zal opnieuw worden geordend en er wordt geïnventariseerd wat allemaal voorhanden is. Verder zal het voedsel en zullen de goederen worden gedistribueerd naar de plaatsen waar het op dat moment nodig is. Ook wordt bekeken waaraan de komende periode vooral behoefte is, zodat we gericht kunnen inzamelen voor de volgende transporten.

Geslaagde vrijwilligersontmoeting
Afgelopen zaterdag, 26 maart werd er een vrijwilligersontmoeting gehouden ‘Bij de Molen’ in Hattem. Naast gelegenheid om elkaar te ontmoeten, deelde de groep vrijwilligers, die kortgeleden in Oekraïne is geweest, hun bijzondere ervaringen. Daarnaast ontvingen we tijdens deze ontmoeting een cheque om de benodigde noodhulp te kunnen continueren.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.