Nieuws | 09 augustus 2021

Vacature: Penningmeester Stichting Oekraine Projecten

Wil jij het verschil maken voor kansarme mensen in Oekraïne? Wil jij werken in een stichting die zich inzet voor deze zaak? Wil jij werken in een professioneel en gedreven team? Wacht dan niet langer en solliciteer op onze mooie functie voor penningmeester!


Stichting Oekraïne Projecten (SOP) zet zich al tientallen jaren in voor hulp aan kansarme mensen in Oekraïne. Vanuit Christelijk perspectief zijn wij er van overtuigd dat wij Gods peilloze Liefde ook in de Oekraïne mogen doorgeven.

Momenteel heeft de stichting diverse werkgroepen:

  • Werkgroep Assen, badhuis, school en winterhulp in Barkasovo
  • Werkgroep Winsum, kinderwerk, bouwprojecten en materiële ondersteuning in Pavshyno
  • Werkgroep Arendsnest, dagopvang, 24-uursopvang, naschoolse opvang in Beregowo
  • Werkgroep Testify to Love, revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen Nefelejcs nabij Beregowo

Elke werkgroep heeft haar eigen activiteiten in Oekraïne die passen binnen de visie van SOP (https://www.oekraine-projecten.nl/over-ons ). De werkgroepen hebben daarin ook een hoge mate van vrijheid en zelfstandigheid om activiteiten te ontplooien. Dit betekent dat zij ook hun eigen financiële administratie doen. Wij werken overkoepelend en zorgen onder andere voor de volledige jaarrekening.

Penningmeester

Voor onze stichting zijn wij opzoek naar een nieuwe penningmeester. Als penningmeester ben je onderdeel van het bestuur en ben je samen met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de stichting. Het bestuur bestaat uit een enthousiast en gemotiveerd team van professionals. Binnen het bestuur zijn korte lijntjes en de cultuur is informeel.

Taken penningmeester

De penningmeester heeft de volgende taken:

  • Aansturen van en overleggen met de penningmeester van de werkgroepen;
  • Coördineren en bewaken van de administraties van de werkgroepen in softwareprogramma Snelstart
  • Het voeren van de administratie voor de werkgroep Arendsnest en het onderhouden van contact met de boekhouder in Oekraïne van Arendsnest (Engels)
  • Maandelijkse het incassobestand maken in de bankapplicatie Rabobank
  • Maken van kwartaalcijfers en de jaarrekening
  • Waarborgen dat voldaan wordt aan de ANBI vereisten

Het bestuur vergadert regelmatig (zo’n 6x per jaar) en we hopen dat je bij die vergaderingen aanwezig bent. Daarnaast kun je deelnemen aan acties die worden georganiseerd. Ook proberen we een keer per jaar een bestuursreis te maken naar de verschillende projecten in Oekraïne.

Vergoeding

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Wij ontvangen gelden vanuit donaties van particulieren, bedrijven, kerken en andere stichtingen. Wij zijn dan ook een ANBI.

Werkzaamheden worden binnen onze stichting op vrijwillige basis verricht. Wel bestaat de mogelijkheid om van de vrijwilligersvergoedingsregeling gebruik te maken, zoals de belastingdienst die kent. Hierdoor kun je de door jou aan de stichting besteedde tijd omzetten in een geldbedrag, wat je als gift bij je inkomstenbelasting kan opvoeren. Dit geldt ook voor onkosten.

Als penningmeester van SOP zul je ingeschreven worden in de KvK (Kamer van Koophandel). De verwachte tijdsinspanning is ongeveer 100 uur per jaar. Op basis van je eigen enthousiasme kan dit meer of minder zijn.

Ben je enthousiast? Solliciteren kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen graag met je in contact! Liever telefonisch contact? Stuur ons een berichtje en we bellen je zo snel mogelijk op.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.