Vacature: Mediaspecialist Stichting Oekraïne Projecten <vervuld>

Wil jij het verschil maken voor kansarme mensen in Oekraïne? Wil jij werken voor een stichting die zich inzet voor deze zaak? Ben jij thuis in Social Media en heb je ervaring met websites?  Wacht dan niet langer en solliciteer op onze mooie functie voor Mediaspecialist!


Stichting Oekraïne Projecten (SOP) zet zich al tientallen jaren in voor hulp aan kansarme mensen in Oekraïne. Vanuit Christelijk perspectief zijn wij er van overtuigd dat wij Gods peilloze Liefde ook in Oekraïne mogen doorgeven.

Momenteel heeft de stichting diverse werkgroepen:

 • Werkgroep Assen, badhuis, school en winterhulp in Barkasovo
 • Werkgroep Winsum, kinderwerk, bouwprojecten en materiële ondersteuning in Pavshyno
 • Werkgroep Arendsnest, dagopvang, 24-uursopvang, naschoolse opvang in Beregowo
 • Werkgroep Testify to Love, revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen Nefelejcs nabij Beregowo

Elke werkgroep heeft haar eigen activiteiten in Oekraïne die passen binnen de visie van SOP (https://www.oekraine-projecten.nl/over-ons ). De werkgroepen hebben daarin ook een hoge mate van vrijheid en zelfstandigheid om activiteiten te ontplooien. Wij werken overkoepelend en zorgen onder andere voor publiciteit voor de werkgroepen. De stichting bestaat uit een leuk en gedreven team van vrijwilligers.

Wat doet onze mediaspecialist?

In 2018 is onze website en ons logo gemoderniseerd en opgefrist. Dus de basis is er. Nu zijn wij op zoek naar iemand die ons kan helpen met het vergroten van ons bereik. Wil jij traffic generen op onze site en help jij mee onze naamsbekendheid te vergroten? Wij zoeken iemand die met passende content onze doelgroep op de hoogte houdt. Wij hebben namelijk genoeg materiaal (foto’s, video’s en teksten).

Hoe zien wij de functie van mediaspecialist voor ons?

 • Tweemaal of driemaal per jaar onze nieuwsbrief opmaken, verzenden en het contact onderhouden met onze grafisch vormgever.
 • Plaatsen van nieuws op onze Socials, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn enz.
 • Content maken voor onze website
 • Bedankbrieven opmaken en versturen aan onze donateurs
 • Nieuwsberichten schrijven voor regiokranten of bijvoorbeeld een interview afleggen bij een regioradio
 • Het ondersteunen van sponsoracties op onze Socials
 • Het maken van content (foto’s en video’s) in Oekraïne voor de stichting

En als je wilt deelnemen aan het bestuur (optioneel), dan kun je deze vergaderingen bijwonen.

De verwachte tijdsinspanning is afhankelijk van je eigen enthousiasme. Je krijgt de volle vrijheid om invulling te geven aan de mediataken. Want jij bent specialist op dit gebied!

Vergoeding

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Wij ontvangen gelden vanuit donaties van particulieren, bedrijven, kerken en andere stichtingen. Wij zijn dan ook een ANBI.

Werkzaamheden worden binnen onze stichting op vrijwillige basis verricht. Wel bestaat de mogelijkheid om van de vrijwilligersvergoedingsregeling gebruik te maken, zoals de belastingdienst die kent. Hierdoor kun je de door jou aan de stichting besteedde tijd omzetten in een geldbedrag, wat je als gift bij je inkomstenbelasting kan opvoeren. Dit geldt ook voor onkosten.

Reageren

Ben je enthousiast? Solliciteren kan via: secretariaat@oekraine-projecten.nl. Liever telefonisch contact? Stuur ons een mail en Jacob-Jan Smallenbroek, secretaris van de stichting, belt je z.s.m. terug!

We komen graag met je in contact!

Deel dit op:

Wilt je ons werk ondersteunen met gebed?

Wij vragen je te bidden voor het straatkinderen project Arendsnest. De armoede in Oekraïne neemt eerder toe dan af, daarom wordt het voor veel ouders nog moeilijker om voor hun kinderen te zorgen. Dat vraagt des te meer inspanning van het Arendsnest om een deel (of het geheel) van de zorg over te nemen.
Bid ook voor de werkers in het Arendsnest, zij doen tenslotte het echte werk.

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.