Nieuws | 13 maart 2022
Transporten op weg naar Oekraïne

Vorige week werden er zowel in Assen als in Hattem volop noodhulpgoederen ingezameld. Bijna al deze goederen zijn inmiddels op weg naar Oekraïne of zelfs al op plaats van bestemming aangekomen. Om deze goederen te vervoeren zijn afgelopen week totaal zes vrachtwagens op weg gegaan naar Oekraïne.

Op vrijdag 11 maart jl. kregen wij bericht van onze contactpersoon dat de eerste vrachtwagen is gelost. De tweede vrachtwagen stond die dag bij de grens. Dat leverde nog een stressvol moment op, aangezien de chauffeur niet alle papieren bij zich had. Inmiddels weten we dat hij ook is aangekomen bij onze contactpersoon en dat ook zijn vracht is gelost. De andere vrachtwagens zullen naar verwachting ook snel op locatie zijn.

De eerste twee foto’s laten zien hoe de vrachtwagens - tot de nok toe volgeladen - vanuit de loods in Wapenveld vertrokken zijn naar Oekraïne. De derde foto laat zien dat het eerste transport aldaar wordt gelost.

Daarnaast zijn er afgelopen vrijdag vijf vrijwilligers vertrokken naar Oekraïne. Zij zullen in Oekraïne helpen met het verder distribueren van de noodhulpgoederen. Tevens zullen zij inventariseren wat benodigd is voor volgende noodhulptransporten. Inmiddels weten wij dat deze groep veilig is aangekomen.

 Bidt u mee dat deze groep een goede tijd heeft in Oekraïne en binnenkort ook weer veilig thuis mag komen?

We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.