Alweer ruim een jaar maakt Testify to Love onderdeel uit van Stichting Oekraïne Projecten. In de tussentijd is er veel gebeurd. Zo hebben Stefan en Margaretha op 21 september 2019 een baby gekregen: Lydia! Moeder en kind maken het heel goed. Ze zijn erg dankbaar dat ze haar van God hebben mogen ontvangen.

Naast dit goede nieuws, hebben Stefan en Margaretha van een sponsor een nieuwe bus gekregen. Die bus hebben zij ook met succes kunnen invoeren in Oekraïne. Hier zijn zij erg blij mee, aangezien de oude bus echt helemaal af was gereden door de slechte wegen in Oekraïne. Verder is de nieuwe personenlift van het centrum in gebruik genomen. Dit betekent dat nu de nieuwe bovenverdieping eindelijk in gebruik kan worden genomen. Dit is goed nieuws omdat de ruimte er nu is om uit te breiden.

Stefan en Margaretha zijn begonnen met een nieuw project voor de oudere kinderen in de leeftijd van 15-23 jaar. Het doel is om de jongeren iets te laten maken wat ook verkocht kan worden. De jongeren verdienen hier zelf ook een beetje geld mee. Voor hun zelfvertrouwen is dit erg belangrijk en het geeft ook een heel mooi signaal af richting hun ouders. Momenteel zijn de jongeren bezig met het maken van brievenbussen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om deze ook in Nederland te verkopen. Ook is er op het centrum een glijbaan geplaatst, die voldoet aan verschillende eisen, zodat ook een kind met een beperking er veilig af kan glijden.

Stefan is naast zijn werkzaamheden op het centrum ook betrokken bij de vrijwillige brandweer in Vary, het dorp waar zij wonen. Stefan is chauffeur van de brandweerwagen en zij komen in actie als er brand is. Voorheen was er geen brandweer in het dorp, laat staan in de omgeving. Mensen uit het dorp hebben samen een oud gebouw opgeknapt tot een brandweerkazerne, compleet met brandweerwagen en uitrusting.

Ook is er voor een aantal gezinnen, die een kind hebben op het centrum, een voorraad brandhout gekocht. Zo konden deze gezinnen de, toch wel erg koude, winter in Oekraïne doorkomen.

Nog meer goed nieuws is, dat Stefan en Margaretha laatst een nieuw visum hebben gekregen voor 90 dagen, waarbinnen een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Het visum moest worden aangevraagd in Boedapest. De terugreis naar Oekraïne leverde bij de grens wat vertraging op, aangezien iedereen werd gecontroleerd op koorts. Het leverde al met al wat spanning op, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt.

Al met al veel mooie ontwikkelingen en zegeningen voor dit project.

Deel dit op:

Wilt je ons werk ondersteunen met gebed?

Wij vragen je te bidden voor het straatkinderen project Arendsnest. De armoede in Oekraïne neemt eerder toe dan af, daarom wordt het voor veel ouders nog moeilijker om voor hun kinderen te zorgen. Dat vraagt des te meer inspanning van het Arendsnest om een deel (of het geheel) van de zorg over te nemen.
Bid ook voor de werkers in het Arendsnest, zij doen tenslotte het echte werk.

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.