Nieuws | 10 juni 2019

Van donderdag 30 mei t/m maandag 2 juni 2019 zijn een aantal bestuursleden afgereisd naar Oekraïne. Een bijzondere reis, waarbij veel projecten zijn bezocht, toekomstplannen zijn besproken en voedselpakketten zijn uitgedeeld.

Zo werd een school bezocht in Beregovo, waar enkele jaren (2) geleden een ICT-lokaal werd gerealiseerd. Het was hier ook nog eens de laatste schooldag. De laatste schooldag is een feestelijke gebeurtenis waarbij de oudste leerlingen/studenten afscheid nemen van school en hun docenten en het stokje overdragen op de lagere klas. Het is ontzettend bijzonder om deze enorme club van kinderen bij elkaar te zien. We zagen hier ook veel Nederlandse invloeden. Zo kwamen we meerdere leerlingen tegen die Nederlandse kleding droegen waar de Nederlandse tekst ook op te lezen was.

belagas 2019

Ook is door de werkgroep uit Assen het zigeunerkamp en de school in Barkaszo bezocht. Hier is onder andere een laptop overgedragen aan de juffen zodat zij deze kunnen gebruiken bij het lesgeven. Ook is het revalidatiecentrum 'Ne Felejcs' bezocht en zijn er plannen gemaakt voor de komende zomerreis vanuit Hattem.

laptop barkaszo

Natuurlijk is ook het project Arendsnest bezocht, zowel de dagopvang als de 24-uursopvang. Hier zijn er ook kleine cadeautjes uitgedeeld aan de kinderen. Het is erg bijzonder om te zien hoe blij de kinderen zijn met een mooi schrift of een kleurrijke pen, potloden en stiften. 

cadeaus 24 uursss

Een deel van de reis dat niet onbenoemd mag blijven is wel het uitdelen van voedselpaketten. Deze voedselpaketten werden uitgedeeld aan verschillende gezinnen waarvan de kinderen hulp zoeken bij het Arendsnest. Ook dit is echt heel bijzonder. In het Arendsnest zien we de kinderen blij spelen met de andere kinderen, maar bij het uitdelen van deze paketten zie je waar ze thuiskomen nadat ze het Arendsnest verlaten. Dat maakt het een enorm dankbare activiteit, maar ook des te beter is te zien dat er nog zoveel ongelijkheid is. Ons werk is nog niet af en hulp is noodzakelijk. 

voedselpaketten

Het is elke keer weer mooi om te zien wat het werk dat wij hier in Nederland verzetten, het geld van de verschillende collectes, acties, betekent voor de vele kinderen in Oekraïne. Uw bijdrage maakt werkelijk een verschil!

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.