Nieuws | 29 mei 2019

Van donderdag 30 mei tot maandag 2 juni zullen een aantal bestuursleden van SOP naar Oekraïne gaan. Ze zullen daar verschillende projecten bezoeken.

Het wordt een vol programma aangezien er in korte tijd veel projecten zullen worden bezocht. De vrijdag is een schooldag. Het leuke hieraan is, dat de bestuursleden dan kunnen zien hoe het dagelijks aan toegaat in een school in Oekraïne. Zo wordt de school in het zigeunerkamp Barkaszó bezocht. Hier krijgen zigeunerkinderen les en eten. Daarnaast is het vrijdag ook nog de laatste schooldag in Oekraïne, een groot festijn waarbij de oudste kinderen feestelijk worden uitgezwaaid.

Ook het Arendsnest wordt bezocht. Hier krijgen arme Oekraïense kinderen naschoolse opvang en er is een 24-uurs opvang. Er zal met de medewerkers van Arendsnest worden besproken hoe het eraan toe gaat en waar het project Arendsnest nog hulp kan krijgen.

Daarnaast willen de bestuursleden bezoekjes brengen aan arme gezinnen en hen een voedselpakket brengen. Het is altijd erg bijzonder om dit te doen, omdat de bestuursleden dan echte armoede zien. Het wordt dan duidelijk hoe belangrijk het is voor de kinderen om een plek(je) te hebben in het Arendsnestproject.

Op onze site leest u meer over de projecten.

Wij wensen de bestuursleden van SOP een goede reis toe.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.