Nieuws | 08 februari 2023
Ruim 1.600 kilo macaroni voor Oekraïne door Plus Wezep

Vanuit stichting Oekraïne Projecten vertrekt later deze maand opnieuw een vrachtwagen, volgeladen met hulpgoederen, naar Oekraïne. De Oekraïense contactpersoon van de stichting gaf aan dat er onder andere behoefte is aan macaroni. De stichting vond in Plus Van den Hoven uit Wezep een sponsor, die bereid was twee pallets met macaroni te leveren.

 

 Het transport van februari sluit aan op de drie transporten van vorig jaar november/december. Op basis van vraag uit Oekraïne naar specifieke goederen worden de vrachtwagens gevuld. Producten die in Oekraïne te koop zijn, worden daar gekocht van giften die de stichting heeft ontvangen. De vrachtwagen, met twee Hattemers als chauffeur en bijrijder, wordt later deze maand geladen en rijdt naar de westkant van Oekraïne. Daar worden de goederen gelost in een depot, van waaruit de goederen worden getransporteerd naar daar waar het nodig is.

De aanhoudende oorlog zorgt ervoor dat alle vormen van hulp nog steeds hard nodig zijn. Stichting Oekraïne Projecten hoopt ook de komende tijd deze vorm van noodhulp te kunnen continueren. Daarbij is de stichting afhankelijk van giften en donaties. Financiële hulp blijft welkom. Daarnaast worden er plannen gemaakt voor wederom een grote inzamelingsactie. Helpt u mee, zodat hulp aan en in Oekraïne geboden kan blijven worden? Hartelijk dank!

QRcode Noodhulp

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.