Nieuws | 25 februari 2023
Oekraïne zit WEL te wachten op kleding vanuit Nederland

Op dit moment krijgen wij regelmatig de vraag of Oekraïne nog wel zit te wachten op onze ingezamelde kleding. Dit omdat er nieuwsberichten rondgaan (waaronder een filmpje op nu.nl) waarin wordt gezegd dat er geen kleding nodig is in Oekraïne en dat alles in de loodsen blijft liggen omdat er geen mensen zijn om het uit te delen.

Deze nieuwsberichten geven een compleet verkeerd beeld van de werkelijkheid, ook volgens onze contactpersoon Sandor in Oekraïne. Wij hebben van hem vorige week juist weer het verzoek gekregen voor meer kleding, omdat het nog steeds zo ontzettend hard nodig is. Sandor verspreidt dit, met heel veel hulp van vrijwilligers en de plaatselijke bevolking, in heel Oekraïne tot aan het front.

Er staat zelfs vanuit onze stichting weer een kledinginzameling gepland voor volgende maand, hierover later meer.

Dus wij blijven kleding inzamelen en met hulp van Sandor en vele anderen wordt het ook daadwerkelijk uitgedeeld in Oekraïne!

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.