Op de achtergrond is de afgelopen dagen veel gecommuniceerd over het kunnen bieden van hulp aan onze medemensen in Oekraïne. Inmiddels zijn de eerste acties uitgezet. De komende tijd zal hulp noodzakelijk zijn en blijven.

 

Transport met hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen

De laatste voorbereidingen vinden plaats om het transport naar Hongarije te laten vertrekken om daar hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen, aan de Hongaarse kant van de grens. Dit transport is in samenwerking met Stichting Kinderen in Nood georganiseerd en zit vol met voedselproducten, zoals rijst, pasta, meel, olie, blikken soep, vlees en boter.

Om het transport te bekostigen is € 1,50 per kilometer nodig. Daarnaast worden er voedsel- en hygiëneproducten, zoals toiletpapier, ingekocht.

Zonder financiële hulp is een transport met voedselproducten niet mogelijk. Helpt u mee?

Voedselhulp voor de allerarmsten

De oorlog raakt de zwaksten in de samenleving. Denk aan kinderen, bejaarden, gehandicapten en aan de zigeuners.

De vraag is bij ons gekomen of wij (voedsel)hulp kunnen bieden aan deze allerarmsten. Ons antwoord: ja! Dit doen wij en hiervoor zetten wij ons, via ons Oekraïense en Hongaarse netwerk, in.

De afgelopen tijd is geld in Oekraïne al fors minder waard geworden én door de oorlog is voedsel erg schaars geworden, waardoor de voedselprijzen nog verder zijn gestegen.

Ook hiervoor geldt: financiële hulp is en blijft de komende tijd hard nodig.

Wat kunt u doen?

Harder dan ooit hebben onze medemensen in Oekraïne hulp nodig. Iedere gift maakt het bieden van hulp mogelijk.

U kunt doneren via de doneerknop onderaan de homepagina of door een gift over te boeken op NL03 RABO 0325 7748 89 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten o.v.v. Noodhulp.

Naast financiële hulp vragen we u om aanhoudend gebed. Gebed voor de gehele situatie, voor de vluchtelingen, voor de mensen in Oekraïne, voor de Russen en om de onmisbare en blijvende hulp van God.

Deel dit op:

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.