Nieuws | 29 maart 2022
Nieuws vanuit Oekraïne

We krijgen mooie berichten vanuit Oekraïne. We hoorden gisteravond dat de tweede groep vrijwilligers van SOP veilig is aangekomen bij onze contactpersoon. Vandaag zijn ze alweer keihard aan de slag gegaan  met onder anderen het ordenen van de opslagruimte die helemaal vol ligt met goederen die met de transporten vanuit Nederland zijn binnengekomen.

Verder helpen ze met het distribueren van de goederen naar de mensen waar het op dit moment nodig is. Vanmorgen hebben ze een vrachtwagen volgeladen met spullen die naar het front en de vluchtelingen rondom Kiev gaan.
Tussendoor heeft onze contactpersoon ons ook steeds op de hoogte gehouden van wat er allemaal met de transporten uit Nederland gebeurt. Hij heeft heel veel contacten op verschillende plekken in Oekraïne en daardoor kunnen er veel mensen geholpen worden. De spullen worden gebracht naar verschillende opvanglocaties voor vluchtelingen maar gaan ook naar de zigeuners en de andere plaatselijke bevolking. De mensen zijn erg dankbaar en blij met alles wat er voor ze gedaan wordt.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.