Nieuws | 18 december 2017
Al meer dan 1100 kerstkaarten bezorgd in Hattem

Er zijn al meer dan 1.100 kerstkaarten door Stichting Oekraïne Projecten in de gemeente Hattem bezorgd. De kerstkaarten kunnen nog steeds worden ingeleverd. De gehele opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project Winterhulp.

Afgelopen weekend zijn meer dan 20 lopers actief geweest om de kerstkaarten in Hattem bezorgd te krijgen. Het was hier en daar wel uitkijken wegens de gladheid. Maar de zon scheen mooi en het was niet erg koud.

Als Stichting Oekraïne Projecten zijn wij erg blij met de grote hoeveelheid kerstkaarten die al zijn ingeleverd. Dit zorgt voor zowel naamsbekendheid als voor een mooie opbrengst. Het geld komt geheel ten goede aan de inwoners in Oekraïne die onder de armoedegrens leven. Stichting Oekraïne Projecten organiseert diverse acties om de kinderen uit de zigeunerkampen te stimuleren om naar school te gaan. Daar krijgen ze les en eten. Hiermee lijden de kinderen geen honger tijdens de winter.

U kunt nog steeds kerstkaarten inleveren tot en met donderdag 21 december. Dit kan bij Evangelische Boekhandel 'De Fontein' (Kerkstraat 32 te Hattem) en Familie Keijl tussen 13:30 en 17:00 (Vliegenstein 16 te Hattem).

Wanneer u gebruik maakt van de kerstkaartenactie, steunt u voor € 0,40 per kaart de zigeunerkinderen en bespaart u € 0,33 per kaart. Verder sponsort de organisatie Werkis € 0,10 per rondgebrachte kerstkaart. Wij hopen boven de 3.000 kerstkaarten uit te komen.

Verstuurt u geen kerstkaarten, maar wilt u Stichting Oekraïne Projecten financieel ondersteunen? Dat kan! U kunt uw gift overmaken via de donatieknop (o.v.v. Winterhulp)

Daarnaast zijn we elk jaar op zoek naar nieuwe postbodes, die ons helpen om de kerstkaarten te verspreiden door Hattem. Lijkt u dit leuk om te doen of heeft u andere vragen, dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.