Nieuws | 20 november 2017
Kerstwensen bezorgen in Hattem

Ook dit jaar verzorgt Stichting Oekraïne Projecten de jaarlijkse en in Hattem bekende kerstkaartenactie. U kunt uw kerstkaarten voor slechts € 0,40 laten bezorgen door de stichting in plaats van € 0,73 te betalen bij PostNL. De gehele opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project Winterhulp.

Voor de achtergestelde bevolkingsgroepen in Oekraïne verwacht men weer een zware wintertijd. Eén van die groepen zijn de zigeuners. Stichting Oekraïne Projecten organiseert diverse acties om de kinderen uit de zigeunerkampen te stimuleren om naar school te gaan. Daar krijgen ze les en eten. Hiermee stimuleren we schoolgang onder de zigeunerkinderen en lijden de kinderen geen honger tijdens de winter.

U kunt helpen door een kerstkaartje te sturen naar iemand die woont in Hattem! Door gebruik te maken van de kerstkaartenactie steunt u voor € 0,40 per kaart deze kinderen en bespaart u € 0,33 per kaart. Vorig jaar hebben wij ongeveer 2.500 kaarten mogen rondbrengen en hiermee hebben wij samen met extra giften €1.400 mogen ophalen! Bedankt hiervoor.

Dit jaar kunt u uw kaarten inleveren vanaf maandag 11 december tot en met donderdag 21 december bij Evangelische Boekhandel 'De Fontein' (Kerkstraat 32 te Hattem). Vanaf maandag 11 december tot en met donderdag 21 december kunt u de kerstkaarten ook inleveren bij Familie Keijl tussen 13:30 en 17:00 (Vliegenstein 16 te Hattem). Vanaf zaterdag 16 december zullen de eerste kaarten rondgebracht worden. Vanaf vrijdag 22 december zullen wij al uw overige kaarten rondbrengen.

Verstuurt u geen kerstkaarten, maar wilt u Stichting Oekraïne Projecten financieel ondersteunen? Dat kan! U kunt uw gift overmaken via de donatieknop (o.v.v. Winterhulp)

Daarnaast zijn we elk jaar op zoek naar nieuwe postbodes, die ons helpen om de kerstkaarten te verspreiden door Hattem. Lijkt u dit leuk om te doen of heeft u andere vragen, dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen op uw steun en het mogen bezorgen van uw kerstwensen.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.