Nieuws | 20 mei 2022
Kledinginzamelingsactie 28 mei

Stichting Oekraïne Projecten heeft als doel de noodhulp aan Oekraïne te continueren. Vanuit Oekraïne krijgen we namelijk veel hulpvragen. De situatie is en blijft erg schrijnend. Op dit moment is er een groot voedseltekort en de gevluchte Oekraïners hebben, vanwege de vaak warme zomers, sterk behoefte aan zomerkleding. SOP zal hierom de komende periode noodhulptransporten vanuit Nederland blijven organiseren. Hiervoor hebben we uw hulp hard nodig!

Inzamelingsactie

Op korte termijn zal er weer een inzamelingsactie gehouden worden. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei tussen 09:00-15:00. De inzamellocatie is de Ontmoetingskerk aan de Van Galenstraat 1 te Hattem.
Naast goederen zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij deze actie! Het gaat dan om het aannemen en sorteren van de goederen. De afgelopen inzamelingsactie was een groot succes vanwege de vele vrijwilligers die ons hierbij hielpen. We hopen dat we deze keer weer op u kunnen rekenen! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat gaan we inzamelen?

We gaan heel gericht inzamelen zodat we zo goed mogelijk aansluiten bij de hulpvraag vanuit Oekraïne. De volgende goederen zamelen we in:

 • Zomerkleding: T-shirts, polo’s, dunne truien, (korte) broeken, zomerjassen, etc.
  De kleding moet in goede staat zijn, gewassen, geen gaten of scheuren en geen vlekken.
 • Slippers, sportschoenen en sneakers.
  Eveneens in goede staat, geen losse zolen en graag inclusief goede veters.
 • Voedsel:
  • Rijst/pasta
  • Meel
  • Ingeblikt vlees/vis of ingeblikte groente/bonen (vlees- en groenteconserven)
  • Suiker
  • Thee
  • (Zonnebloem)olie

Helpt u mee?

We hopen u te zien op zaterdag 28 mei a.s. in de Ontmoetingskerk in Hattem!

Giften blijven ook van harte welkom! Een voedseltransport kost ons al snel €18.000. Help ons om de noodhulp in Oekraïne mogelijk te maken. Doneren kan via de doneerknop onderaan de homepagina van deze website of door een gift over te boeken op NL03 RABO 0325 7748 89 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten o.v.v. Noodhulp of door de QR-code te scannen.

Hartelijk dank voor uw hulp!

 

Geven en qr code

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.