Nieuws | 09 januari 2024

Ongeveer 1.500 kerstkaarten zijn bezorgd door Stichting Oekraïne Projecten (SOP) in de gemeente Hattem. Met deze kerstkaartenactie heeft de stichting precies 1.000 euro opgehaald. De volledige opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project 'Noodhulp Oekraïne'

Voor de kerstdagen zijn de lopers erin geslaagd om circa 1.500 kaarten te verspreiden in heel Hattem. Door weer en wind, maar vol enthousiasme, hebben zij kerstwensen afgeleverd in de brievenbussen van Hattem. De stichting wil de lopers hartelijk bedanken, evenals iedereen voor wie de stichting een kaart mocht bezorgen. Daarnaast maakt de stichting graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die in de afgelopen tijd een financiële bijdrage heeft geschonken. Met name rond de feestdagen was er opnieuw een piek te zien in de hoeveelheid donaties.

Met het ingezamelde geld van de kerstkaartenactie en ontvangen giften zet de stichting haar inspanningen voort om noodhulp te verlenen. Momenteel (eind december 2023) zijn er vier jongeren in Oekraïne voor een belangrijke missie. Ze reizen naar Svaljava, bezoeken het Arendsnest en versterken de nauwe banden met Sándor, de contactpersoon van de stichting in Oekraïne.

Ook op dit moment is het nog mogelijk om een bijdrage te leveren aan de Noodhulp. Donaties kunnen worden overgemaakt naar NL03 RABO 0325 7748 89 op naam van Stichting Oekraïne Projecten te Hattem, met als vermelding 'Noodhulp'.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.