Nieuws | 30 oktober 2017
Jozie de straatrat

Nadat ik alweer een paar jaar in Nederland woon, ben ik nu op bezoek in Oekraïne. Ik zit op een bankje bij het speeltuintje waar onze kinderen mee opgegroeid zijn en waar ze zich nu ook nog steeds weten te vermaken. Een jongen op een fiets rijd langs en al snel herkennen we elkaar.

Het is Jozie. Lang geleden zwierf hij maar wat rond in Beregowo. De ondeugd straalde altijd van hem af en hij had vriendschap gesloten met een rat. Hierdoor was hij met recht een “straatrat”. Niet lang nadat we hem leerde kennen kwam hij in Het Arendsnest wonen. Na een paar jaar werden de regels hem te veel en heeft hij besloten om te vertrekken.

En daar was hij dan ineens bij die speeltuin. We raakte aan de praat en hij vertelde dat hij werk heeft in de bouw en dat het redelijk goed met hem gaat. En opeens komt het recht uit zijn hart: “De domste fout die ik ooit gemaakt heb is om weg te lopen uit Het Arendsnest” en vervolgens gaf hij aan wat hij daar dan toch allemaal geleerd had.

Wauw... wat een ontmoeting. Ik pakte samen met de kinderen onze fietsen en reden op weg naar onze slaapplaats met in mijn gedachten... Jozie...de domste fout die hij ooit gemaakt had.... En wij soms maar denken dat we met deze jongen niets hebben kunnen bereiken. God werkt anders dat is wel duidelijk.

Flora Brokaar, initiatiefneemster van het Arendsnest.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.