Nadat ik alweer een paar jaar in Nederland woon, ben ik nu op bezoek in Oekraïne. Ik zit op een bankje bij het speeltuintje waar onze kinderen mee opgegroeid zijn en waar ze zich nu ook nog steeds weten te vermaken. Een jongen op een fiets rijd langs en al snel herkennen we elkaar.

Het is Jozie. Lang geleden zwierf hij maar wat rond in Beregowo. De ondeugd straalde altijd van hem af en hij had vriendschap gesloten met een rat. Hierdoor was hij met recht een “straatrat”. Niet lang nadat we hem leerde kennen kwam hij in Het Arendsnest wonen. Na een paar jaar werden de regels hem te veel en heeft hij besloten om te vertrekken.

En daar was hij dan ineens bij die speeltuin. We raakte aan de praat en hij vertelde dat hij werk heeft in de bouw en dat het redelijk goed met hem gaat. En opeens komt het recht uit zijn hart: “De domste fout die ik ooit gemaakt heb is om weg te lopen uit Het Arendsnest” en vervolgens gaf hij aan wat hij daar dan toch allemaal geleerd had.

Wauw... wat een ontmoeting. Ik pakte samen met de kinderen onze fietsen en reden op weg naar onze slaapplaats met in mijn gedachten... Jozie...de domste fout die hij ooit gemaakt had.... En wij soms maar denken dat we met deze jongen niets hebben kunnen bereiken. God werkt anders dat is wel duidelijk.

Flora Brokaar, initiatiefneemster van het Arendsnest.

Deel dit op:

Wilt je ons werk ondersteunen met gebed?

Wij vragen je te bidden voor het straatkinderen project Arendsnest. De armoede in Oekraïne neemt eerder toe dan af, daarom wordt het voor veel ouders nog moeilijker om voor hun kinderen te zorgen. Dat vraagt des te meer inspanning van het Arendsnest om een deel (of het geheel) van de zorg over te nemen.
Bid ook voor de werkers in het Arendsnest, zij doen tenslotte het echte werk.

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.