Een medewerker van het Arendsnest is de 33-jarige Fodor Sándor. Hij werkt nu ongeveer drie jaar voor het Arendsnest. Om een beeld te krijgen wie de personen achter het Arendsnest zijn, hebben wij Fodor Sándor geïnterviewd.

Sándor wil jij jezelf voorstellen?
Mijn naam is Sándor en ik ben 33 jaar oud. Ik ben geboren in een klein dorpje in de buurt van Beregszász in de regio Transcarpathia Oekraïne. Ik ben tot 2012 docent aardrijkskunde geweest. Ik werk nu voor een ziekenhuis en sinds 2014 voor het Arendsnest programma.

Hoe ben je bij het Arendsnest terecht gekomen?
Via de man van Flora, de oprichtster van het Arendsnest, ben ik drie jaar geleden in contact gekomen met het Arendsnest. Ze zochten een persoon die de administratieve taken wilde verrichten en die als contactpersoon namens het Arendsnest wilde fungeren. Door mijn ervaring met financiële handelingen en beheersing van de Engelse taal, kon ik aan de slag bij het Arendsnest.

Waarom werk je voor kinderen?
Dat ik nu met kinderen werk is op mijn pad gekomen. Een aantal jaar geleden was ik op zoek naar wat extra werk. Op de school waar ik les gaf waren helaas geen mogelijkheden om kinderwerk te doen. Ik denk dat God mij als persoon heeft gebruikt voor Zijn doel en mij deze baan heeft gegeven.

Wat voor werkzaamheden doe je voor het Arendsnest?
Ik houd me vooral bezig met de administratieve taken. Daarna zorg ik er samen met de directrice voor dat de lonen worden betaald en dat het geld op een juiste manier wordt besteed. Het geld wordt bijvoorbeeld besteed aan eten, maar ook gas, water en elektriciteit. Verder ben ik een contactpersoon richting het Nederlandse bestuur en sponsoren.

Wat vind je het mooiste aan je werk?
Het is niet gemakkelijk om het te hebben over mooi dingen in mijn werk, omdat het een kleine druppel in de oceaan is. Er zijn zoveel kinderen die het moeilijk hebben. Ik weet dat ik het natuurlijk voor God doe. Wij zijn nu bezig met het zaaien bij de kinderen en later kan er worden geoogst. En zelfs nu de oogst nog niet rijp is kan ik al mooie dingen bij de kinderen zien en dat is fantastisch.

Hoe ziet de toekomst eruit volgens jou voor het Arendsnest?
Gezien de huidige situatie in ons land is het project belangrijker dan ooit. Elke dag vechten families voor hun maaltijd. Elke dag voelen kinderen zich niet veilig in hun eigen huis. Ik hoop dat God ons programma mogelijk blijft maken net zolang dat het nodig is. Dit omdat de toekomst afhankelijk is van de jeugd van nu.

Wat wil je nog meer vertellen aan de mensen in Nederland?
Wij hopen dat de mensen in Nederland ons blijven steunen. De kinderen zijn de toekomst. Wij moeten het goede voorbeeld geven aan de kinderen. Wanneer wij de toekomst van Oekraïne willen veranderen, dan moeten wij beginnen met de kinderen.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.