Nieuws | 18 oktober 2023
Nieuwe inzamelingsactie hulpgoederen voor Oekraïne

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt bij de Ontmoetingskerk in Hattem opnieuw een grote kleding- en voedselinzamelingsactie gehouden voor de mensen in Oekraïne. De nood is (en blijft) hoog. Doel is dat twee volle vrachtwagens midden november bij de hub in Oekraïne aan komen. Tijdens de inzamelingsactie wordt tevens versgebakken roomspeculaas verkocht.

De afgelopen anderhalf jaar is stichting Oekraïne Projecten actief geweest met het verlenen van (nood)hulp in Oekraïne door hulptransporten te organiseren. Voor het invallen van de winter en vanwege de veranderende invoerregels in Oekraïne vanaf 1 december a.s. is het doel nogmaals zoveel mogelijk hulpgoederen naar Oekraïne te transporteren. De vrijwillige chauffeurs uit Hattem en Wezep staan alweer gereed om te gaan.

Vanuit Oekraïne is bij de stichting weer aangegeven waar de meeste behoefte aan is. Naast producten die worden ingezameld, zullen er gericht producten worden ingekocht bij samenwerkingspartijen.

Zowel voor het inkopen van deze grote partijen met voedsel als voor de dekken van de kosten van het transport zijn financiële middelen benodigd. Helpt u mee om deze twee transporten mogelijk te maken? Dit kan door goederen te brengen op 28 oktober en ook door het doen van een gift via www.oekraine-projecten.nl.

Wat wordt ingezameld?

  • Kleding (voor baby’s, kinderen, vrouwen en mannen, in alle soorten en maten, zolang het goed is)
  • Dekens, dekbedden en slaapzakken
  • Hygiëne- en verzorgingsproducten etc.
  • Voedsel: denk hierbij aan groente- en/of vleesconserven in blik, rijst, pasta etc.

Waar, wanneer en hoe laat?

  • Waar: de Ontmoetingskerk Hattem
  • Adres: Van Galenstraat 1 te Hattem
  • Wanneer: zaterdag 28 oktober a.s.
  • Tijdstip: 9.00 uur - 15.00 uur

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.