Op zaterdag 25 maart a.s. wordt in Hattem opnieuw een grote voedsel- en kledinginzamelingsactie gehouden voor de noodlijdende bevolkingsgroepen in Oekraïne. Tevens wordt er versgebakken speculaas verkocht en zijn er unieke prints van de ‘Road to peace’ te koop.

Sinds het uitbreken van de oorlog, vorig jaar februari, is stichting Oekraïne Projecten al actief met het verlenen van (nood)hulp in Oekraïne. Dit gebeurt via een uitgebreid en informeel netwerk aldaar. Het afgelopen jaar hebben er tientallen hulptransporten naar Oekraïne plaatsgevonden, waarbij de laatste afgelopen februari is geweest. De reikwijdte van de hulp is groot en effectief. En vanuit ons netwerk horen we waaraan behoefte is, zo ook – in tegenstelling tot andere berichten over wat wel of niet nodig zou zijn – aan kleding.

Begin april staat opnieuw een transport gepland en zullen twee vrijwilligers een trailer met ingezamelde goederen naar Oekraïne gaan brengen. We hopen dat de inzameling zo groot is, dat we een tweede trailer kunnen vullen. Helpt u mee deze trailer(s) te vullen?

Wat wordt ingezameld?

  • Kleding (in alle soorten en maten, zolang het maar goed is)
  • Dekens, dekbedden en slaapzakken
  • Hygiëne- en verzorgingsproducten, bandages etc.
  • Voedsel: denk hierbij aan groente- en/of vleesconserven (liefst in blik), suiker, meel, rijst, pasta.

Waar, wanneer en hoe laat?

De inzameling vindt plaats:

  • Bij de Ontmoetingskerk (Van Galenstraat 1) te Hattem
  • Zaterdag 25 maart a.s.
  • Tussen 9.00 - 15.00 uur
Deel dit op:

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.