Nieuws | 18 maart 2022
Dreigend voedseltekort

In het nog relatief rustige westen van Oekraïne, tegen de grens met Hongarije, is de groep van vijf vrijwilligers afgelopen week druk bezig geweest met het binnenhalen van de zeven transporten, het uitladen en het verder distribueren van de ontvangen goederen.

Inmiddels is ‘huize Lelie’, voor veel lezers allicht nog bekend, ingericht voor het opvangen van circa zestig vluchtelingen. Een deel van de ingezamelde goederen is gebruikt om huize Lelie uit te rusten met keukengerei, handdoeken, matrassen, kussens, dekbedden, kussenslopen en overtrekken.

Verder is er een bezoek gebracht aan het Arendsnest. Hier is speelgoed, kleding en voedsel achtergelaten. In het huis zijn nu verschillende vluchtelingen opgenomen. Daarom is de dagopvang verplaatst naar een andere plek. Vanaf daar gaat de dagopvang zo goed en zo kwaad als het gaat verder. Veel van de kinderen zijn inmiddels vertrokken naar Hongarije. Desondanks is de drive van de nog aanwezige medewerkers enorm. Deze medewerkers willen nu contact gaan opnemen met de hulpbehoevende achtergebleven kinderen in Beregowo en hen uitnodigen voor de dagopvang.

Bovendien is op een aantal zigeunerkampen kleding, matrassen en voedsel uitgedeeld. Ook hier is de nood erg hoog. Men was blij en dankbaar voor alles wat zij mochten ontvangen.

Dreigend voedseltekort & voedseltransport
Tegelijkertijd is de aanwezigheid in Oekraïne aangegrepen om te inventariseren waar op korte termijn de meeste behoefte aan is. Geconstateerd is dat het voedsel in de winkels steeds schaarser wordt en
dat de voedselprijzen enorm zijn gestegen. Basisproducten zoals rijst, pasta, meel, groenteconserven, suiker, olie etc. zijn al bijna niet meer te krijgen of onbetaalbaar aan het worden.

De komende tijd richten wij ons op het inzamelen van grotere hoeveelheden basisproducten. Het streven is dat binnen een tot anderhalve week een voedseltransport naar Oekraïne vertrekt.

Gebed
Wilt u de huidige situatie in Oekraïne, het dreigende voedseltekort en onze verdere acties meenemen in uw gebed?
Tegelijk zijn we dankbaar voor de goede reis en de behouden thuiskomst van de groep vrijwilligers.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.