De eerste September is in Oekraïne de dag van kennis en de start van een nieuw schooljaar. Ook dit jaar heeft het Arendsnest, zoals gebruikelijk, een schoolpakket samengesteld voor de kinderen van het straatkinderenproject.

Elk jaar is het een groot probleem voor veel ouders om de schoolbenodigdheden aan te schaffen, vooral in de grotere gezinnen. De kosten voor één school "starterspakket" staan ongeveer gelijk aan een maandsalaris van de armste families. De medewerkers hebben dit jaar 50 pakketten kunnen samenstellen, één voor elk kind dat het dagprogramma van het Arendsnest bijwoont.

De kinderen van de 24-uurs opvang hebben een uitgebreider pakket ontvangen van schoolspullen én schoolkleding omdat de families van deze kinderen in crisis verkeren. De kinderen en ouders waren erg dankbaar met deze hulp.

Deel dit op:

Wilt je ons werk ondersteunen met gebed?

Wij vragen je gebed voor de school op het zigeunerkamp in Pavshyno. Bid dat de lokale Oekraïnse overheid deze school als officiële school gaat erkennen. Bij een officiële school kunnen de leerlingen doorstromen en komen er gecertificeerde, door de overheid betaalde leerkrachten voor de klas.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.