Nieuws | 22 april 2020

In Assen zijn begin maart de voorbereidingen voor de oktoberreis 2020 begonnen. Opnieuw hebben meer dan 30 deelnemers zich aangemeld om zich in te zetten voor hun medemens in Oekraïne. Naast een heleboel bekende gezichten hebben we ook “nieuwe” mensen mogen begroeten tijdens de eerste informatieavond. We zijn blij en dankbaar dat we alweer voor de 8e keer een reis naar Oekraïne kunnen organiseren.

Vanuit Oekraïne hebben we de vraag gekregen of het mogelijk is de zigeunerschool in Barkasovo uit te breiden. Het huidige gebouw is te klein voor het aantal kinderen dat hier dagelijks onderwijs en een warme maaltijd ontvangt. En dit geeft hoop en perspectief voor de toekomst.

Tegelijkertijd zijn er ook zorgen over het voortbestaan van de school. Door de sterk dalende oud papierprijs is het nog niet gelukt om de begroting voor 2020 sluitend te krijgen. Om dit alsnog voor elkaar te krijgen zijn we hard op zoek naar nieuwe inkomsten om het voorbestaan van de school te kunnen garanderen.

Daarnaast willen we ook dit jaar weer inzetten op de onderlinge contacten met de zigeuners. Contacten die zeer waardevol zijn en waar goede dingen uit voortkomen. Door middel van het opknappen van woningen merken we dat het makkelijker wordt om in contact te komen en te blijven. Deze contacten helpen ons om beter inzicht te krijgen in de individuele hulpvraag en hebben een positief effect op het kamp als geheel. Zo proberen we samen met de zigeuners te bouwen aan een toekomst vol van hoop.

Wilt u meer informatie over de zigeunerschool in Barkasovo of wilt u bijdragen aan het voortbestaan van dit mooie project? Kijk dan op www.assenvooroekraine.nl/sponsorplan    

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.