Nieuws | 04 april 2020

Ouders willen graag dat hun kinderen op het goede pad terecht komen. Daarom letten ze erop dat de kinderen goed hun best doen op school, niet op straat rondhangen en niet omgaan met verkeerde vrienden. Als het goed is, doen ouders dat. Maar het is niet altijd goed. Dat merken de medewerkers van het straatkinderenproject Arendsnest. Zij vangen kinderen op wier ouders door pure armoede, alcoholisme of door wat dan ook niet goed voor hun kinderen (kunnen) zorgen. Dan gebeurt het zomaar dat die kinderen bij het opgroeien op het verkeerde pad terecht komen. En dat verkeerde pad kan van alles betekenen.

Tegen deze achtergrond is zo’n zeventien jaar geleden het straatkinderenproject Arendsnest in Beregovo gestart door Flora Brokaar. En nog steeds worden er kinderen opgevangen. Zo’n veertig jongens en meisjes mogen, niet allemaal tegelijk, na schooltijd naar het Arendsnest. Daar krijgen ze goed te eten, wordt hun hygiëne bijgebracht en ook goede manieren. Daarnaast worden er maximaal tien jongens en meisjes dag en nacht opgevangen omdat ze verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. En al deze jongens en meisjes krijgen in het Arendsnest ook het evangelie van Jezus Christus te horen.

Wat heeft het verblijf in het Arendsnest de kinderen in de loop van de tijd gebracht? Een tijdje geleden heb ik een aantal jong volwassenen ontmoet die als kind in Arendsnest waren opgevangen. Ze vertelden wat Arendsnest voor hen had betekend. Ze waren goed terecht gekomen. Dat heeft best veel indruk op mij gemaakt. En het heeft mij gemotiveerd mij blijvend in te zetten voor dit straatkinderenproject. Nee, het zal niet zo zijn dat elke Arendsnestkind goed terecht komt. Wij hebben dat niet in de hand. Het is de Heer die de zorg van het Arendsnest moet zegenen. En die zegen mogen we zien en ervaren.

Lucius de Graaff, ambassadeur Arendsnest

PS: op het moment van schrijven is alleen de 24-uursopvang van het Arendsnest nog actief en is – evenals de scholen – de rest gesloten, in afwachting van het verloop van het virus en de maatregelen van de overheid. Al met al een spannende tijd!

camp 4

Projectpagina Arendsnest

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.