Nieuws | 16 oktober 2017
Arendsnest: een warm nest

Wat heeft een kind vooral nodig? Een warm thuis waar het zich veilig voelt. Een huis waarin het welkom is en waar het eten en drinken krijgt. De meeste kinderen in de wereld hebben zo’n warm nest waarin ze door hun ouders liefdevol worden verzorgd.

Hun ouders doen hun uiterste best om de kinderen te geven wat ze nodig hebben. En dan gaat het ook over het schoolgeld voor de kinderen. En over al die andere onkosten die het onderwijs met zich meebrengt.

Niet alle kinderen krijgen deze zorg. Vooral in de grote steden zijn er straatkinderen. Ze krijgen thuis niet de zorg die ze nodig hebben. Vaak moeten ze zelf hun kostje bij elkaar scharrelen. Zo ook in Beregovo, een stad in het westen van Oekraïne. Door pure armoede kunnen daar veel ouders hun kinderen nauwelijks te eten geven. En je schrikt ervan wanneer je ziet in wat voor krotten ze met hun kinderen wonen. De situatie is er door de oorlog in het oosten van Oekraïne niet beter op geworden.

Daarom is het straatkinderenproject Arendsnest zo belangrijk. Arendsnest ontfermt zich over de kinderen die thuis niet voldoende verzorgd kunnen worden. Soms gaat het om kinderen die zelfs door hun ouders op straat zijn gezet. Helaas is alcoholverslaving een groot kwaad in Oekraïne met alle ellendige gevolgen van dien.

Het project wordt gerund door Stichting Oekraïne Projecten samen met Childrens Relief. Het Arendsnest zorgt voor de dagopvang van ruim dertig kinderen. Ze krijgen niet alleen te eten maar leren ook netjes te eten. Persoonlijke hygiëne is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Verder worden de kinderen geholpen bij hun huiswerk. Er is naschoolse opvang voor een aantal kinderen. Tenslotte is er ook ruimte voor een klein aantal kinderen dat echt niet meer thuis kan zijn. Zij verblijven dag en nacht in het Arendsnest.

Deze zomer is een groep jongens en meisjes uit Hattem naar het Arendsnest gereisd om daar te helpen bij de organisatie van het zomerkamp voor de kinderen van Arendsnest en hun vriendjes en vriendinnetjes. Een geweldige ervaring voor de jongens en meisjes uit Hattem. Ze zijn sterk bepaald bij de situatie in Oekraïne die zo heel anders is dan in Nederland. Daardoor is de christelijke roeping om voor elkaar te zorgen heel concreet geworden.
Dit alles gebeurt vanuit christelijke liefde en barmhartigheid. Het is daarom niet vreemd dat er voortdurend kinderen worden geraakt door het evangelie van Jezus Christus en tot geloof komen.

Lucius de Graaff, ambassadeur Arendsnest

Steun het Arendsnest met uw donatie.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.