Nieuws

Stichting Oekraïne Projecten heeft als doel de noodhulp aan Oekraïne te continueren. Vanuit Oekraïne krijgen we namelijk veel hulpvragen. De situatie is en blijft erg schrijnend. Op dit moment is er een groot voedseltekort en de gevluchte Oekraïners hebben, vanwege de vaak warme zomers, sterk behoefte aan zomerkleding. SOP zal hierom de komende periode noodhulptransporten vanuit Nederland blijven organiseren. Hiervoor hebben we uw hulp hard nodig!

Inmiddels duurt de oorlog in Oekraïne alweer bijna drie maanden. Zo nu en dan een wat meer positief bericht, maar daartegenover staan minstens zoveel verschrikkelijke en onmenselijke berichten. In deze nieuwsbrief geven wij u een update van wat er in de afgelopen weken zoal is gebeurd.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

 

De afgelopen twee weken is er weer veel gebeurd. In deze nieuwsbrief willen we u meenemen in de noodhulp, die wordt geboden. Het wordt een greep uit de indrukwekkende verhalen, die met ons worden gedeeld.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Vanuit Testify to Love zijn er diverse giften binnen gekomen en we danken iedereen die een bijdrage heeft gedaan. Met deze giften kunnen we de lokale bevolking in Oekraïne helpen.

Gelukkig kan de dagopvang in het Arendsnest ondanks de oorlogssituatie nog steeds doorgaan! Op dit moment zijn er twaalf kinderen die de dagopvang bezoeken.

In deze nieuwsbrief kunt u het laatste nieuws lezen over de hulp die de afgelopen tijd geboden is in Oekraïne.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Wat is er veel werk verzet de afgelopen week! Door onze vrijwilligers die in Oekraïne waren om te helpen, maar ook door onze contactpersoon en de lokale bevolking.

We krijgen mooie berichten vanuit Oekraïne. We hoorden gisteravond dat de tweede groep vrijwilligers van SOP veilig is aangekomen bij onze contactpersoon. Vandaag zijn ze alweer keihard aan de slag gegaan  met onder anderen het ordenen van de opslagruimte die helemaal vol ligt met goederen die met de transporten vanuit Nederland zijn binnengekomen.

Zondagochtend 27 maart is er zowel vanuit Winsum als vanuit Hattem een groep van in totaal 6 vrijwilligers vertrokken naar Oekraïne. Vanaf Dresden rijden zij samen verder naar Oekraïne. Zij hopen in de loop van maandag 28 maart in Серне (Serne) aan te komen.

De oorlog in Oekraïne heeft ook gevolgen voor het werk in het Arendsnest. In het begin van de oorlog is de dagopvang enige tijd gestopt. Gelukkig kon de zorg voor de kinderen snel worden hervat.

Lees hier de nieuwsbrief van het Arendsnest

In het nog relatief rustige westen van Oekraïne, tegen de grens met Hongarije, is de groep van vijf vrijwilligers afgelopen week druk bezig geweest met het binnenhalen van de zeven transporten, het uitladen en het verder distribueren van de ontvangen goederen.

Vorige week werden er zowel in Assen als in Hattem volop noodhulpgoederen ingezameld. Bijna al deze goederen zijn inmiddels op weg naar Oekraïne of zelfs al op plaats van bestemming aangekomen. Om deze goederen te vervoeren zijn afgelopen week totaal zes vrachtwagens op weg gegaan naar Oekraïne.

De afgelopen dagen hebben Assen en Hattem in het teken gestaan van (het voorbereiden van) inzamelingsacties voor Oekraïne. De opbrengsten zijn overweldigend, evenals de getoonde betrokkenheid.

Via onze websites en sociale media krijgen wij veel vragen over de welke hulp geboden kan worden aan de mensen in Oekraïne. Wij zijn blij en ontroerd door de vele reacties en aanbiedingen. Daarvoor dank. Een ding is zeker, de komende tijd is en blijft hulp aan Oekraïne en de omringende landen, waar vluchtelingen worden opgevangen, noodzakelijk.

Op de achtergrond is de afgelopen dagen veel gecommuniceerd over het kunnen bieden van hulp aan onze medemensen in Oekraïne. Inmiddels zijn de eerste acties uitgezet. De komende tijd zal hulp noodzakelijk zijn en blijven.

Subcategorieën

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.