Transport naar Oekraïne 25 mei
15 mei 2024

Op 25 mei vertrekken er weer twee volle vrachtwagens naar Oekraïne. Gevuld met voedsel, kleding, beddengoed etc., een mooie verdeling van food en non-food.

Ondanks dat we het meeste voedsel voor gereduceerd tarief in kunnen kopen en ook veel spullen gratis aangeboden krijgen, kost zo'n transport toch nog altijd zo'n €20.000,-

Giften voor de onkosten van het transport zijn dan ook van harte welkom. U kunt hiervoor de QR code scannen.

Nieuwe inzamelingsactie voor Oekraïne
25 maart 2024

Graag vragen we uw aandacht voor een nieuwe inzamelingsactie die wordt gehouden op zaterdag 6 april in samenwerking met Hoop uit Hattem.

Oekraïnereis Testify to love
02 februari 2024

Vanuit Testify to Love zijn er eind januari weer drie mannen, waaronder Stefan, richting Oekraïne gegaan. Ze hebben weer veel kunnen doen voor het revalidatiecentrum en de gezinnen.

Kerstkaarten bezorgd in Hattem voor Noodhulp Oekraine
09 januari 2024

Ongeveer 1.500 kerstkaarten zijn bezorgd door Stichting Oekraïne Projecten (SOP) in de gemeente Hattem. Met deze kerstkaartenactie heeft de stichting precies 1.000 euro opgehaald. De volledige opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project 'Noodhulp Oekraïne'

Nieuwsbrief - Terugblik op 2023
15 december 2023

Opnieuw geslaagde transporten naar Oekraïne

Na een succesvolle inzamelingsactie eind oktober zijn midden november twee volle vrachtwagens vertrokken naar Oekraïne.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Kerstkaartenactie 2023
07 november 2023

Sinds 2008 bezorgen wij de kerst­kaarten in de gemeente Hattem met de jaarlijkse kerstkaartenactie. Elk jaar is het opnieuw een groot succes. Door uw kerstkaarten geadresseerd aan Hattem via onze actie te versturen, steunt u ons project voor noodhulp aan Oekraïne en bespaart u aanzienlijk op de portokosten.

Inzamelingsactie voor Oekraïne weer een groot succes!
31 oktober 2023

Op zaterdag 28 oktober vond er weer een grote inzamelingsactie plaats. Deze actie was weer een groot succes! Vanaf 9 uur ’s ochtends werd er voornamelijk kleding en voedsel ingezameld. En er was verse roomboterspeculaas te koop. 

Nieuwe inzamelingsactie hulpgoederen voor Oekraïne
18 oktober 2023

Op zaterdag 28 oktober a.s. wordt bij de Ontmoetingskerk in Hattem opnieuw een grote kleding- en voedselinzamelingsactie gehouden voor de mensen in Oekraïne. De nood is (en blijft) hoog. Doel is dat twee volle vrachtwagens midden november bij de hub in Oekraïne aan komen. Tijdens de inzamelingsactie wordt tevens versgebakken roomspeculaas verkocht.

Transport aangekomen en gelost
27 augustus 2023

Zaterdagochtend 26 augustus zijn de twee vrachtwagens in Oekraïne aangekomen. Elke keer weer verbaas je je over de hoeveelheid spullen die er in zo'n vrachtwagen gaan! Met veel plaatselijke hulp is alles uitgeladen en de eerste spullen hebben al een goede bestemming gekregen. De rest zal de komende tijd verdeeld worden over diverse bestemmingen.

Transport geladen en onderweg naar Oekraïne!
25 augustus 2023

Afgelopen woensdag is er weer een transport geladen wat gisterochtend vertrokken is richting Oekraïne. Na wat oponthoud (pech met de vrachtwagen) kon gisteravond gelukkig de reis vervolgd worden. Morgen hopen de vrachtwagens aan te komen bij onze contactpersoon in Oekraïne. 

transport aug2         transport aug3

Zomerkamp Arendsnest
25 juli 2023

Eind juni werd er een zomerkamp georganiseerd voor de kinderen van het Arendsnest. Er kwamen soms wel 40 kinderen per dag. Het was mooi om te zien dat er ook veel kinderen kwamen die normaal niet zo vaak naar de dagopvang van het Arendsnest komen. Geweldig al die blije koppies!

 

93group 28group 1752106412

Nieuwsbrief - Voorbereiding voor nieuwe noodhulptransporten naar Oekraïne
05 juli 2023

In onze vorige nieuwsbrief schreven we, dat het plan was om voor de zomer opnieuw een transport naar Oekraïne te laten gaan. In nauw overleg met onze contactpersoon Kovacs Sandor is besloten dit transport te verplaatsen naar september.

Klik hier om de nieuwbsrief te lezen

Nieuws uit het Arendsnest
23 mei 2023

Ondanks de oorlog zijn er toch nog heel wat kinderen die in beide projecten van het Arendsnest verblijven. Wij ontvingen van de leiding een uitgebreide update over deze kinderen, dus als je ze een beetje wilt leren kennen, lees dan snel verder.

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden.

Online donatie

paymentmethod_image paymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.