Nieuws

Ondanks de oorlog zijn er toch nog heel wat kinderen die in beide projecten van het Arendsnest verblijven. Wij ontvingen van de leiding een uitgebreide update over deze kinderen, dus als je ze een beetje wilt leren kennen, lees dan snel verder.

Met behulp van een aantal vrijwilligers zijn er op 8 april twee vrachtwagens volgeladen met ingezamelde hulpgoederen. Deze vrachtwagens zijn op 13 april gelost in Oekraïne en de volgende dag konden er op diverse locaties al heel veel spullen uitgedeeld worden.


Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Zaterdag 25 maart werd er in Hattem opnieuw een grote voedsel- en kledinginzamelingsactie gehouden. Vanaf 9.00 uur begon de inzameling en het ging direct 'los'.

Op zaterdag 25 maart a.s. wordt in Hattem opnieuw een grote voedsel- en kledinginzamelingsactie gehouden voor de noodlijdende bevolkingsgroepen in Oekraïne. Tevens wordt er versgebakken speculaas verkocht en zijn er unieke prints van de ‘Road to peace’ te koop.

Er is weer een nieuwsbrief verschenen van Testify to Love over het werk wat er in Oekraine gebeurt. 
José is eind januari naar Oekraine geweest en vertelt wat zij allemaal gedaan heeft.

Klik hier om  de nieuwsbrief te lezen

In het Arendsnest worden ook kinderen met medische problemen geholpen als de ouders dit zelf niet kunnen betalen. Zo was er een meisje met een oogprobleem, ze had een verkeerde uitlijning van de oogas.

Op dit moment krijgen wij regelmatig de vraag of Oekraïne nog wel zit te wachten op onze ingezamelde kleding. Dit omdat er nieuwsberichten rondgaan (waaronder een filmpje op nu.nl) waarin wordt gezegd dat er geen kleding nodig is in Oekraïne en dat alles in de loodsen blijft liggen omdat er geen mensen zijn om het uit te delen.

Op 28 januari zijn José (werkgroeplid Testify to Love) en René vertrokken naar Oekraine om naar het revalidatiecentrum Nefelejcs te gaan. Ze zijn er goed aangekomen en hebben ter bemoediging mooie pakketjes kunnen geven aan de medewerkers van het centrum. De tijd vloog voorbij en er was veel te doen. José heeft een aantal kinderen gezien en zelfs nog meegedacht vanuit haar expertise als kinderfysiotherapeut. Al met al was het een mooie reis. In het voorjaar wordt er vanuit TTL opnieuw een bezoekje gebracht aan het revalidatiecentrum. 

Vanuit stichting Oekraïne Projecten vertrekt later deze maand opnieuw een vrachtwagen, volgeladen met hulpgoederen, naar Oekraïne. De Oekraïense contactpersoon van de stichting gaf aan dat er onder andere behoefte is aan macaroni. De stichting vond in Plus Van den Hoven uit Wezep een sponsor, die bereid was twee pallets met macaroni te leveren.

 

Op vrijdag 13 januari vertrokken vijf Assenaren 's morgens heel vroeg met een busje vol met spullen richting Oekraïne. De reis verliep met enige hindernissen, maar ondertussen zijn ze op de plaats van bestemming aangekomen en zijn ze al druk in de weer met het uitdelen van voedsel en andere spullen. 
Klik hier om het verslag van gisteren te lezen.
Als je op de website bent, kun je ook verder klikken naar de verslagen van de vorige dagen waarin je kunt lezen waarom de reis met de nodige hindernissen verliep.

Het volk dat in de duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht.

Zij die in donkerheid wonen worden door een helder licht beschenen.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Van 2 tot en met 6 december jl. heeft André de Jong, samen met onze Oekraïense contactpersoon Sandor Kovacs, vanuit Serne, gelegen aan de westkant van Oekraïne nabij de Hongaarse grens, een reis gemaakt naar het oosten van Oekraïne. De reis ging naar Cherson, daarna via Kryvyi Rih (Krivoy Rog) en naar Dniprodzerzjynsk (door locals vooral Kamjanske of Kaminsk genoemd). Een reis, waarvan men vooraf wist dat het niet geheel zonder risico zou zijn.  

André heeft een reisverslag geschreven van deze indrukwekkende en aangrijpende tocht. Dit verslag geeft een inkijkje in de huidige situatie in Oekraïne en de moeilijkheden die er op dit moment zijn. 

Stefan Bakker, Harmen Brouwer en Dennis Dekker zijn afgelopen 12 november afgereisd naar Oekraïne om humanitaire hulp te bieden.

Hierover kun je lezen in de nieuwsbrief.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Stichting Oekraïne Projecten (SOP) Hattem bezorgt sinds 2008 de kerst­kaarten in de gemeente Hattem met de jaarlijkse kerstkaartenactie.

De afgelopen tijd heeft in het teken gestaan van een aantal grote inzamelingsacties en het plannen van nieuwe transporten.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Subcategorieën

Wilt u ons werk ondersteunen met gebed?

Op dit moment roepen wij iedereen om op te bidden voor de situatie in Oekraïne. Bidt u met ons mee voor veiligheid en rust voor de Oekraïense inwoners, wijsheid voor de wereldleiders om de juiste beslissingen te nemen en om inkeer van de Russische leiders?

Wij vragen u ook om te bidden voor wijsheid voor ons als stichting. Dat we duidelijkheid mogen krijgen wanneer, waar en hoe we hulp kunnen bieden en dat we daarvoor klaar mogen staan als dat nodig is. Bidt u ook voor de vrijwilligers die af en toe afreizen naar Oekraïne om ter plekke hulp te bieden. 

Online donatie

paymentmethod_imagepaymentmethod_image

Omdat we een ANBI status hebben is je bijdrage aftrekbaar bij de Belastindienst.