Het Arendsnest

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASinds kort ondersteunt Stichting Oekraïne Projecten een nieuw project in Oekraine; Straatkinderenopvang Het Arendsnest.

Helaas is de situatie in Oekraïne zo dat lang niet alle kinderen een veilig thuis hebben. Zij wonen bij hun alcohol­verslaafde moeder, slechte vrienden of een moeder die prostituee is. Zo leven zij weliswaar niet de volle 24 uur op straat, maar hebben zij evenmin een thuis. Straatkinderenopvang Het Arendsnest in Beregowo probeert wel een veilig thuis te bieden.

Voor ruim dertig kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar organiseert een team van Oekraïense christenen een kleinschalige dagopvang. Daarnaast hebben zij met hulp van stichting Breath 24-uursopvang opgezet. Deze is bedoeld voor die jongens en meisjes die in hun huidige omgeving geen enkel positief toekomstperspectief hebben en daardoor niet een huis hebben waar ze kunnen slapen. Zo is het project Het Arendsnest voor de kinderen een thuis en een veilig nest geworden.

Doel

Het doel van het programma is deze kinderen een veilige plek te bieden. In Het Arendsnest mogen ze echt kind zijn. Worden ze gestimuleerd om na te denken over hun leven. Zij leren hier ook vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij.

Arendsnest2Monica

‘Monica, een klein mager meisje, maakt een onverzorgde indruk. Hoe kan het ook anders. Haar moeder ligt in het ziekenhuis. Haar vader is alcoholist. Hij zorgt niet goed voor zijn dochtertje. Ze loopt met een sleutel om haar nek. Niemand kijkt verder naar haar om. Gelukkig kan ze nu bij ons in Het Arendsnest genieten van liefde en aandacht. Iedere dag krijgt zij een stevige maaltijd. Monica bloeit helemaal op.’

Uw hulp

Voor het ondersteunen van dit project zijn we afhankelijk van giften. Ook uw gift is van harte welkom zodat we op een duurzame wijze het Arendsnest kunnen ondersteunen. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer IBAN: NL03 RABO 0325 7748 89 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten Hattem onder vermelding van Arendsnest.

Voor meer informatie over dit project kunt u ook terecht op de website van Children’s Relief. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de secretaris.

Onderstaande video is gemaakt tijdens de bestuursreis in mei 2016. In deze video wordt nader uitgelegd wat het Arendsnest doet voor Oekraïense kinderen.