Groot succes kerstkaartenactie 2016

HATTEM – Er zijn bijna 2.500 kerstkaarten door Stichting Oekraïne Projecten (SOP) in de gemeente Hattem bezorgd. Met de kerstkaartenactie heeft de stichting 1.400 euro weten op te halen. Dit geld kan zeer goed worden gebruikt in Oekraïne. Voor de kerstdagen hebben de lopers het voor elkaar gekregen om bijna 2.500 kaarten rond te brengen door geheel Hattem. Vol enthousiasme hebben de lopers in bijna elke brievenbus van Hattem een kerstwens mogen bezorgen.

Het is een zeer mooie actie. Door heel Hattem worden kerst- en nieuwjaarswensen bezorgd en met deze kerst- en nieuwjaarswensen wordt ook nog eens geld opgehaald voor Oekraïne. Hierdoor zijn de inwoners van Hattem blij en worden de Oekraïense mensen gesteund.

De 1.400 euro wordt besteed aan de Winterhulp. Met de Winterhulp worden warme maaltijden bereid voor mensen in zigeunerkampen. Vooral in de wintermaanden is het erg belangrijk om goed eten te krijgen.

Ook nu kan er nog geld worden gegeven voor de Winterhulp. Voor de zigeunerkinderen in Barkasovo zijn wij bezig om warme maaltijden en onderwijs te regelen. Er kan worden geholpen door geld voor een voedselpakket te doneren. De kosten van voedselpakketten variëren van € 25 tot € 70.

De donatie kan worden gestort op NL03 RABO 0325 7748 89 ten name van Stichting Oekraïne Projecten te Hattem onder vermelding van ‘Gift Winterhulp Oekraïne’.

Daarnaast zijn we elk jaar op zoek naar nieuwe postbodes, die ons helpen om de kerstkaarten te verspreiden door Hattem. Lijkt u dit leuk om te doen of heeft u andere vragen, dan kunt u mailen naar: secretariaat@oekraine-projecten.nl.