Echte Moederdagliefde ook in Oekraïne

het ArendsnestEr is een verhaal dat de wereld je heeft verteld over Moederdag. Het gaat ongeveer zo: Moederdag gaat over een bepaald soort liefde. Liefde die roze is en fluffy en kan worden gekocht in de winkel.

Moederdagliefde

Wij hebben een eerlijker, interessanter verhaal voor je. Het gaat als volgt: Moederdag gaat over liefde, maar gaat niet over commerciële, comfortabele liefde dat op de bank bij elkaar kruipt en thuis blijft. Het gaat over liefde die de deuren open gooit en naar buiten marcheert, voorbij de schuttingen en woonerven de gebroken wereld in om de hongerigen te voeden, de daklozen onderdak te geven en de verdrietigen te troosten. Moederdagliefde is gevaarlijke liefde dat mensen van alle soorten verbindt en ons er aan herinnert dat we bij elkaar horen.

 Moederdag is niet gecreëerd door Fleurop, maar door een Amerikaanse revolutionaire strijder voor vrede. Julia Ward Howe – activiste en dichter – was de opsteller van de originele moederdagverklaring van 1870. Moe van burgeroorlog, moe van tribalisme welke werd verkozen boven de levens van de kwetsbaren, werd haar pijn haar missie. Zij riep op tot revolutie. Zij noemde de dag van die revolutie: MOEDERDAG.

Onze missie

Sinds 1999 zet Stichting Oekraïne Projecten zich in voor hulp aan de allerarmsten in de Oekraïne door projecten te starten of te ondersteunen, geld en goederen in te zamelen en werkreizen te organiseren naar de diverse projecten.

Een actueel straatkinderenproject is “het Arendsnest” in Beregowo Oekraïne welke opvang verzorgd voor circa 32 voorheen lijmsnuivende, thuisloze kinderen die door middel van onderdak, kleding, maaltijden en scholing veiligheid wordt geboden en op deze manier zicht krijgen op een beter bestaan.

Deze maand bezoekt een aantal bestuursleden het Arendsnest en wordt het officieel geadopteerd.

Onze oproep

Geef! Voor de adoptie van dit project is financiële steun onmisbaar. Steun ons door je bijdrage: IBAN NL03 RABO 0325 7748 89 t.n.v. Stichting Oekraïne Projecten Hattem. Deel! Geef de echte Moederdagliefde meer bekendheid door dit bericht te delen en like onze Facebookpagina.